Splétání vlasů

Splétání vlasů

 

K nepoznání

Sešli se dva

na rohu sta ulic

vedoucích

až k mrtvému moři

tak se sobě zalíbili

že se chtěli sejít i zítra

dívka se namalovala

mladík oděl

šat podědovi 

a přidal cylindr

Na rohu sta ulic

sešli se

ale nepoznali

 

 

Zpoždění

Sedím v čekárně

a píšu báseň o té holce

co sedí naproti

mohla by se mi zjevit

jako nahá víla

to bych psal a psal

nebo jako nevěrná milenka

to bych měl zase

hlavu v pejru

zatím co přemýšlím

ona si klidně sedí

v poloze

při které se nedá milovat

 

 

Smutně jsem stál u pokladny

a marně škemral

lístek na včera

Stalo se to všechno tak rychle

že jsem ti ani nestačil říct

svoji adresu

a ty jsi mi neprozradila

své jméno

To ten prokletý vlak

nás roztrhl

jako cár papíru

 

 

Při cestě

od své milenky

která mi vytkla

že nejsem muž

když se mi i to krásné

protiví

Vzteky jsem si vyrval

život z podkabátu

a mrštil s ním

do ohbí živého plotu

V novinách se ještě dlouho psalo

že v parku něco podivného leží

 

 

O kolik jsou delší tvé vlasy

co jsme se neviděli

o kolik dnů jsme okradli

sami sebe

Všechny chvíle

které nám byly souzeny

jsme si už dopředu vybrali

ale bylo jich málo

myslím si

míň než zlata

v živé vodě

 

 

Odčítání

V pátek ve tři

budeme jen dva

a postel pro nás

zbyla jen jedna

 

 

Zarostlý a málomluvný

požádal ji o ruku

tichým hlasem jí to říkal

že to skoro neslyšela

hlasem plným

něžné vášně

její rty mu na to řekly

zadané jsme víc než vážně

Autor Izidor Tani, 16.05.2022
Přečteno 229x
Tipy 14
Poslední tipující: LauraX, Marten, Fialový metal, jitoush, Sonador, šerý, paradoxy, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..Líbí se mi Tvé momentky....Ji.

17.05.2022 11:44:35 | jitoush

Poeticky civilní formou splétané minuty všedních dnů. To čítám rád, a také je vidět, že máš vypsanou ruku. Pěkně ses rozepsal.
Prima*

16.05.2022 18:48:19 | šerý

to je pěkné Izidore*

16.05.2022 16:58:28 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí