Harmónia

Harmónia

 

Ještě nikdy necítila tolik síly,

radosti ze života i vznešenosti.


Proudila spolu se svým štěstím,

chvěla se sdílením,

toužila rozlévat se jako lužní les ,

zaplavovat, sytit,

živinami prostoupená.

Měla z čeho dávat i brát.
Vnímala přivřenýma očima,

to, co se neviditelně tetelilo na dosah jejich rukou,

na dosah rtům chvělo se nedočkavostí po doteku zvědomění.

 

 

 

 


Potřebovala jeho nedosažitelnou jemnost.

V pravidelných kruzích narýsované středy prsou,

dokonalou nedokonalost,

bezchybný úsměv, tvaru rtů,
v sových očích skrytou moudrost i natvrdlost naivního dítěte.

Houževnatou pevnost kováře, jemuž

pod rukama plátek po plátku rozkvétá Ferrum,

tavená růže nepoddajnosti.



To vše zrcadlilo jí samotnou.

V prosté čistotě    ano ano,     ne ne.

 

 

 

 

Autor Malá mořská víla, 01.02.2024
Přečteno 88x
Tipy 15
Poslední tipující: enigman, jort1, o3_gambit, Tomcat, Dreamy, Iva Husárková, Fialový metal, Žluťák, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ať se daří a vzkvétá...

05.02.2024 17:29:30 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí