Pomíjivost

Pomíjivost

Anotace: .. z těch okamžiků, kdy zastavil se čas.. ze sbírky Všehomíra

Sbírka: Všehomíra

 

 

 

 

Pomíjivost


 

Z těch okamžiků, kdy zastavil se čas..

Je ticho

Do ranních mraků právě vrostlo slunce
Jejich uklidňující jas, omývá jemně mou mysl
Jsem klidná a klid je absolutní

Chtěla bych utéct, opustit své tělo,
jemuž se právě teď zachtělo,
letět přes tento svět,
který ještě spí

Být všude najednou
a nohy nezebou

Pocit blaženosti této myšlenky mnou prochází
Zemská tíže si balí saky

paky

Zůstat tam, v té chvíli,
kdy vše nedůležité zdá se být
a tvořit tak součást svého bytí s vědomím, 
že jedná se o prchavý oka mžik, 
který dělá tuto krásu
Mou dočasnou duševní spásu

Ochutnat chuť zázraku za úsvitu






 

 

 

 

Autor Amelie M., 13.11.2014
Přečteno 523x
Tipy 14
Poslední tipující: Dorian Gray, adaj, AndreaM, jitka.svobodova, knihomolka, jitoush, ještěrečka, Pamína, Amonasr, Hesiona-Essylt, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taková lehká, nadoblačná... :)

13.11.2014 12:19:18 | Hesiona-Essylt

děkuji :-)

14.11.2014 23:24:01 | Amelie M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí