zbytečně zapálená svíčka

zbytečně zapálená svíčka

Anotace: ...

Ve vší všednosti obyčejného dne zahlédne známou postavu. Tak tady končí každodennost pomyslí si v mžiku. Má chuť zakřičet, zvolat - tady jsem! Však duši zahalenou do stařeckých šatů s úsměvem dýky v rukou vraha nenachází odvahu a prchá do skrýše, zhotovené v mokré hlíně svých předtuch a pochybností. Taje a zas usychá bázlivá myšlenka na úsečný pozdrav, kterého by byl sotva schopen. Chlapec, jehož láska hoří jako plamen na knotu voskové svíčky, plane čistě a upřímě a v tiché nevědomosti čeká až ze svíčky zbudou poslední kousky, dokud nenastane úplná tma.

Postava a stín, ten zbabělec, co bodá slunce do zad, aby se zahalil do hávu noci a spal..

Autor Freak, 23.02.2016
Přečteno 505x
Tipy 3
Poslední tipující: Papagena, enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí