Škola volá

Škola volá



Škola volá

  

Volá si škola žáky své,

roztomilé i nezbedné

 

Volá si škola žáky své,

nezbedné i radostné,

k návratům do ní.

 

Učí se děti mnohdy neúprosně,

jindy nevěřícně,

koukajíc při tom si do očí učiteli pánu,

či učitelce paní.

 

Učí se po celičký rok školní děti bez ustání.

 

Je Léto, srpen, čas prázdnin,

a děti do školy pomaloučku se již v myslích chystají.

Po prázdninách začne čas shonu učitelů, maminek,

otců, o sto šest, který však už znají.

 

Po tají učí se rodiče děti své učit, vést.

Životem je vést.

Kdokoli zvládá tohle umění,

je schopen vést národ celý.

 

Každý, kdo však jen říká o sobě, že to umí,

neumí to, neb nikdo není takto dokonalý.

 

Aby ve škole děti mohly učit se,

musí být jasný záměr jejich školy.

Aby se děti naučily vše,

musí být připravený.

 

Proto neuhýbejte v učení se,

i když smysl v něm postrádáte.

 

Když vytrváte,

jistě sklidíte zázrak velký,

blahoslavený.

 

Je to zázrak téměř pohádkový. :-)

 

POCHOPENÍ. :-)

 

Autor Dobrovský, 27.08.2017
Přečteno 360x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné :-*)

27.08.2017 19:44:36 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

děkuju Leni:-)

28.08.2017 08:38:54 | Dobrovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí