chyběl ji mužský odér

chyběl ji mužský odér

Anotace: ...na své štěstí dobře pomysli...

Opřela se o zakotvenost zdí svého pokoje.
Hleděla na obraz na stěně jak na mapu k pokladu.
Tušila spříznění duší.
Ranní náladu před kávou, kdy ještě všechno trochu spí s očima otevřenýma.
Věděla aspoň to, že je žena.
O nohy se jí třely dvě kočky z útulku.
Chtěly ji odlákat od snění ke svým miskám.
Cítily se vždy první na řadě a to právo jim neměl právo nikdo brát.

Právo není na žádné straně.
O tom ony nevěděly.
Nic takového nepotřebovaly.
MLÉKO! Křičely jejich tahy těla.
Jejich paní byla zasnoubená.
Došlo k tomu včera.
Ten její chlap kočky nesnáší.
No a co?
Nalej mlíka!

Jenom zázrakem tu přežíváme.
Zapálila si cigaretu stále ještě před ranní kávou, když kočkám nalila mléka.
Řekla ano, ale pořád ještě nevěděla.

Konečně ji zavoněla káva s další cigaretou.
Z vázy trčely přes okraj květy gerber, které budily dojem, že něco hledají.
Noviny?
Včerejší chvíli, kdy byly předány s prstenem?

„Ta jeho zatracená ješitnost,“ řekla si hlasitě.
Řekla ano.
Možná, že za to mohlo víno a neschopnost říkat ne.
Vždyť ani nemá rád kočky a ta ješitnost.
Nemravná kůže pračlověka.
Byl by schopen ji odtáhnout do své jeskyně za vlasy.
Řekla mu ano, a teď je ráno.
Klec je připravená.
Autor Jort, 23.02.2019
Přečteno 412x
Tipy 20
Poslední tipující: Nikita44, Kyška, Frr, Amonasr, šerý, Kubíno, Malá mořská víla, jitoush, Slávinka, Lůca, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

„Kde by byla moc žen, kdyby nebylo ješitnosti mužů.“ :-) (Marie von Ebner-Eschenbach)

25.02.2019 09:01:19 | Kyška

..jestli je ta klec kovová-což asi ano, tak do ní neuhodí-protože platí
princip Faradeyovy klece...ovšem,tím v tomto případku zjevně hůře h...ST* :-D*

25.02.2019 08:53:35 | Frr

Hutné a prima verše. Líbí.

23.02.2019 21:28:36 | šerý

Měla kdysi kocoura agresora. Když měl prázdnou misku a já nereagovala podle jeho představ, tak zaječel tak odporně, že jsem to měla v momentě i přesně přeložené... :)

23.02.2019 18:03:17 | Philogyny

Ještě, že si člověk umí klece otevírat, jinak by nemohl ani na procházku. A to i tehdy, když od klece nemá klíče, to sice nějakou dobu trvá, ale nakonec u sebe nalezne šperhák ;-)

23.02.2019 15:24:34 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí