Podzim

Podzim

Podzim
Listí na stromech už žloutne
a ranní mrazík, jíním bělí zem
a mlžný opar nad zemí zas houstne,
květ odkvétá, krátí se i den.

Zas dlouhý večer přijde k nám
a pod lampou si verše budu číst,
i pohár vína rudého si dám
sen o tobě, pak tiše, tiše budu snít.

A v krbu oheň bude praskat
a loutna znít ač nevlídný je čas
a světlo lampy své stíny bude laskat,
to přece podzim, přichází k nám zas.
Autor rigranit, 21.10.2012
Přečteno 841x
Tipy 6
Poslední tipující: knihomolka, Robin Marnolli, Anjesis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná báseň. Fakt pěkný.Líbilo.RM.

25.11.2012 07:51:13 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí