Moře

Moře

Anotace: prázdninové pocity z velkého živlu

Moře, jsi staré téměř jako čas.
Za nocí jsi vidělo hořet asteroidy,
vlnami jsi chladilo rudou lávu vulkánů.
Zárodečná polévka tvých mělčin se stala naší prakolébkou,
v tvých hlubinách se dosud vznášejí příšery z pohádek.
Když hravě olízneš malé dětské nožky,
jsi nevinné a něžné jak matčina náruč,
až zapomeneme, s jak nelítostnou silou umíš zabíjet a bořit.
Tvá šíře šeptá „volnost … svoboda…“
i racek křičí „Volnost! Svoboda!“
V tvém objetí slyšíme svá srdce.
Milujeme tě, moře.
A až všechno pomine, ty budeš dál kralovat světu.
Autor Uzorita, 14.07.2022
Přečteno 201x
Tipy 5
Poslední tipující: Vivien, mkinka, rybka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fascinuje, zárodečná polévka, a žes to tedy parádně dala do básně, líbí se mi to.

14.07.2022 22:57:20 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí