%%%

%%%

Nikdy se neunášej na korábu s piráty i bez pirátů do prostoru vzpomínek,

do minulosti,

do černobílého vakua, 

kde se nedá nasát nozdry jediná molekula udržující pumpující sval usazený v hrudi v chodu.

 

Nikdy se kormidlem myšlenek neztrácej, netoulej v takových dálkách,

kde životní momenty tvé dráhy vedoucí nevyhnutelně do hrobu hrají svá představení,

o to víc pochmurná, jestliže nenavštěvovaná.

Nejsme ale diváci sami sebe,

ani narcis se nesmí topit v bažině pseudomrtvých dnů.

 

Jak moc ti klesne mysl zprvu dobře naladěná 

na nejladnější tóny tvých hlasivek,

později utopená v bolestných oceánských křečích.

 

Kdyby cobi jakby smeť do imaginárního koše 

a spláchni toužebný zápas po

- rádoby historicky nevýznamených

- z data vyšlých

- časoprostorem zkažených událostí

do magnetického pole jiné vesmírné soustavy!

Autor Murion, 20.10.2013
Přečteno 441x
Tipy 2
Poslední tipující: enigman
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vkusně, pravdivně a s citem sepsané. Smekám pomyslný slamák před Vámi.

20.10.2013 21:50:44 | Haviko

Děkuji za milou recenzi, potěšila :)

21.10.2013 09:19:07 | Murion

normálně jsem se nechal unést a...mysl se pozvedla...

20.10.2013 21:33:35 | enigman

Tak to je dobře, že se mysl pozvedla.. já to tak většinou nemám :)

21.10.2013 09:18:44 | Murion

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí