UUU

UUU

Sedlo si slovo vedle slova a
žhář uhasil doutnající plátno moštového lelkování.

Tu letěl oř knižním průvanem a
rozevlál za sebou vlnu kořeněných snů.

Na jazykový pohárek přisál se medojedu pach duchovního roucha,
co s hlavou usazenou v dlaních
rozevřel sluchové brány druhé říše a
hříšník vyplivl melancholickou černou žluč za
pohrdání nestojících počinů,
co umocnily jeho hebkou ubohost.

Čtvercová prkenná staveníčka -
rozestavěná v prázdné trojúhelníkové osnově města Brna,
zdobená látkovou kraslicí Velikonočního hodování
v beránkových tlamičkách
- čpěla silným malvazem a
zářila zatoulaným vyhaslým světluškám
nocí pomatených, vzdušným alkoholem nasáklých
na cestu ze tmy poskládané,
jež nalomil nespoutaný křik odhozených masek Lacanových teorií.
Autor Murion, 29.04.2014
Přečteno 485x
Tipy 3
Poslední tipující: Jort, Pamína
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...to je balzám na duši...:-)...vždy jsem unešen,když potkám báseň...skutečnou báseň...ST

30.04.2014 08:18:53 | Jort

Takt to jsem úplně rozčarovaná takovým komplimentem! Moc děkuju, netušila jsem, že by se to mohlo někomu líbit :)

30.04.2014 08:47:10 | Murion

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí