Stabat mater dolorosa

Stabat mater dolorosa

Anotace: Metafyzický trip do útrob posvätnej hory sveta.

Odetý v purpure kráčal nocou hľadiac na vrcholky hôr zahalené v hmle. Mesiac si brúsil svoje rohy v ostrom dychu zimy. Cesta sa krútila v opustenej ulite času. Nevnímal krútňavu orkánu, ktorý lámal bralá a krotil pyšné stromy. Šiel stále rovno brázdiac pohľadom sinavú oblohu uväznenú v zamatovom tichu noci. Pohŕdavo odvracal zrak od krikľavého plaču trúchliacej krajiny, ktorá kľačala nad zvyškami svojich rozštvrtených detí. Vzduch páchol výkalmi zániku a semenom zrodu. Celý nasiakol tou odpudivou extázou predsmrtnej gravidity. Triasol sa vzrušením a s posvätnou hrôzou načieral do prameňa prapodstaty. Zhodil purpurový plášť a celkom nahý sa ponoril do bahnitej bublajúcej tekutiny. Už sa nevynoril. Bažina si ho privinula k zvráskaveným prsiam a zadusila svojou nemilosrdnou materinskou láskou.

Autor Herostratos, 23.10.2016
Přečteno 383x
Tipy 1
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí