Poeta nad instantním

Poeta nad instantním

Žijeme život z druhé ruky
na hony vzdálený našim ryzím životům

dávají nám za vzor
nasládlé kluky

dívčí hvězdičky
pravidelně leštěné
prostěradly režisérů

aranžérů davů
marketérů veřejného mínění
spotřebních košíků

zbožšťují frikulíny
s těly nedochůdčat
hošíků
s notebooky ultralehkých
jako štětky
jdoucí za eura
či dolce

Hraní si
zdánlivý dolce vita

Postelové scény
bez účasti profi kamer

bohatě postačí záznamy z chytrých telefonů
to jak přestárlý Seladon
zavádí kladélko do útlých sliznic dívky
dívek toužících po kariéře

penězích přepychu
bez studu
ostychu

Děvčata pozor

namísto pugetu
se dočkáte
zveřejnění vašich tělesných proláklin
na netu

O toto stojíte

Akt početí
je často znemožněn už dávno před samotným

milostné spojení
pozbylo někdejšího významu

není užíváno tak často
intimní ukotvení

je nejčastěji nahrazeno
kratochvílným sexem

sexem se pečetí
gigantický kontrakt

s tělem se obchodnuje
podobně jako s komoditami
prorůstání byznysu
do záhybů emočních center mozku

vytěsňování citu

Anebo jím vrcholí
jen bujení víkendových nocí

Ti bystřejší
schopní domýšlet děje
směřování lidí
nahlížet na konání z perspektivy okřídlených
to naplňuje steskem

utloukání času
relax
sexem...

Silné vozy z Uralu
šedá saka papalášů
rychlostí machu tři
směnili vilně
za nadité skříně
konfekce

ze soudruhů stali se šmahem bratři
za vekslu jak se patří

Privatizace zakletá v kupónech
vzešlých bryskně po bonech

Volhy směnili
po vzoru valut
za buicky
pak taky chryslery

Salutuj
soudruhu
salut

Je tomu tak příteli

Kam jste se to jenom
od památného cinkání klíči
poděli
kam jste to mnozí ze stáda
dospěli

I ten rohlík
podobně jako dění v českém rybníčku
je nechutně gumový

Nadto kantoři na školách vaří z vody
mají druhdy řídké
značně řídnoucí osnovy

Ani já
stranou od dění
nemám bujnou kštici ze kdysi
nedisponuji plamennými projevy
gesty hodnými revolty

o třicet let statnější
svěšenou lebku mám
nad hrnkem práškové kávy
(co má předaleko ke kávě)

To v ní
si namáčím
silikonový rohlík
vyprodukovaný v mega pekárně
miliardáře Andreje

Není toho mnoho co těší

Alespoň mě nepřestaly
fascinovat přírodně plné ženské dekolty

Snažím se chápat stébla naděje
že vše je hloupý žert
nemravný sen

zkrátka že se doopravdy neděje
Autor kudlankaW, 02.09.2018
Přečteno 510x
Tipy 6
Poslední tipující: Jort, knihomolka, Frr, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:)

12.10.2018 17:49:56 | ARTeFakty X. Múzy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí