Hold noci

Hold noci

Anotace: nastávající ...

baldachýn setmělého nebe
vydechl žár letního dne
dorůstající měsíc
kavalír návratů
vytrácí se za oponu bouřnou 
ponechav milenku zkolébanou
svou silou dřímat


Obrovský krokodýl pomalu otevírá rozplývající se tlamu
chtěl do ní chytit Večernici
co si jen tak poblikává světlem rozčesaných vlasů


Jedním očkem se schovává v hvězdném reji
tím druhým volá "tady jsem"
vysílajíc morseovu abecedu
Tulákům po hvězdách
a myslí si své


Těsně nad obzorem
červánky kasají sukně kankánu
aby se docela převlékly
do režné košile tmavé noci


Dole na stole
čajové svíčky
otevřely oči luceren
ty doširoka zírajíc
osvěcují divadlo stínů
nastávající noci...
Autor Malá mořská víla, 25.07.2018
Přečteno 716x
Tipy 12
Poslední tipující: Špáďa, Amonasr, Květka Š., Frr, Jort, Dreamy, Fany, Timy1123
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdo by to do těch tvých červánků řek!
Žel k ránu se noc dává před nimi na útěk...

15.10.2018 12:03:42 | Špáďa

hezký obrazy... :-)

26.07.2018 16:07:03 | Papavasiliu

Moc moc hezkýý....
tak trochu závidím Tulákům po hvězdách
jestli ještě někde nějací jsou.

25.07.2018 23:53:13 | Timy1123

Jsou Timy :), jsou

18.10.2018 10:23:58 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí