Otazník pro smutky mé

Otazník pro smutky mé

Anotace: .........

   Když dojde k setkání andělů ve stínu mraků,když obrysy snů se stanou zjevením, tu spojí se slova nevyřčená v skutky dané myslí vyzrálou do obrazů tak skutečných, že bytosti všehomíra si podají dlaně ve spolek.

 

 

Podej mi čaj

z oblohy rána

a uhas žízeň prázdného hrdla.

 

Na mrtvém nebi

potoky krve pramení

to jsou ta rána

a počátky nocí.

 

Duše slova podává

aby nakrmila hladová stvoření

stvořená sny i skutky

než vše pohltí marnost věků nekonečných

z kterých se vysypou střepy zrcadel

a nová krev vyprýští

do nebe stále mrtvého

aby vodopádem minulého jara

se pokusila marně

zadusit plameny pekelné.

 

Tak marnost této věčnosti

si cinká hravě na zvonečky

melodii znuděnou prázdnotou chvíle součastné

a žádná ze smutků mých

mi neporadí

jak urychlit čas

pro nová zrození.

Autor Jan Urban, 14.09.2015
Přečteno 533x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Frr, GiovaniDaVinci, Nikita44
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vaše duše - hřejivosti zjev... utišil jste můj smutek..

20.05.2016 22:29:37 | tvořilka

Děkuji za zastavení. Je ráno a zpívají ptáci.

23.05.2016 04:28:25 | Jan Urban

Pro nová zrození není třeba urychlit čas, čas si nevybírá.. čas koná:-))krásná báseň v odstínu smutku..ST

14.09.2015 08:57:16 | Nikita44

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí