když jsem došel k pranemi…

když jsem došel k pranemi…

Anotace: ve-avo hajom el ha-jim…

poklekl jsem
Birantha mi sundala pásku z očí
zamířila špicí dýky
na mé čelo
a špicí vykreslila znak
věrné mlčenlivosti

nasadila mi pyramidový čepec
bedra opásala zástěrou
do jedné ruky vložila poklici
do druhé hůl
a svůdně dodala
nyní vystupte na chůdy

pak mi podala vybraný pokrm
s výkladem použití blesků a větru
při té účasti mne polila vodou
a na důkaz cudnosti
jala se rozněcovat touhu
svými půvaby

ani jsem se nepohnul
/no možná malinko/

to ji potěšilo
i pravila
když se člověk narodí
je slepý jako sova
ale podrobí-li se zkouškám
získá moudrost tohoto světa
tvá pokrývka chrání vědění
umíš přemoci vášně
štít tě bude chránit před pomluvami
sloupy jsou vytrvalost
a voda žízeň po poznání

nyní jsi zasvěcen
Saphenath
ten který zná tajemství...
Autor enigman, 25.02.2014
Přečteno 341x
Tipy 16
Poslední tipující: zelená víla, poeta, Radhuza, jitoush, střelkyně1, Amonasr, Jana B., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vnitřní svět.. nic jiného nás nedláždí a ten venku nás hloubí..
co bys dělal vyhrát 80 milionů??
změnil by ses???
byl bys bohatší??
bál by ses víc??
pohrdal bys?

co bys dělal, kdybys zažil dotek po kterém toužíš??
změnil by ses?
byl bys bohatší?
bál by ses víc?
pohrdal bys?

27.02.2014 01:40:32 | zelená víla

.....chybí nám ,lidem, iniciační obřady,kdy muž se stává mužem a žena
ženou.......Ji.

25.02.2014 19:37:06 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí