pečetní...

pečetní...

seděla uvnitř kruhu
rozporuplná
na trojstupňovém štítu
s širokým kloboukem
a deseti pery
na lokti
znak duchovního tvoření
u paty
nádobu s tekutinou
zahuštěnou solí a ambrou
a válcovité pouzdro
připomínající tyč
nebo vodováhu

poprsí pokreslené šachovnicí
zátylek zdobí nápis Alef
první písmeno hebrejské
vlevo orel držící otevřenou knihu
s pěti pečetěmi a hexagramem
na opačné straně jaguár
v pravé tlapě
s plamenným mečem
v levé desku
lemovanou perlovcem

příteli zdali víš co kvalitu značí?

milá Nugir
je to pohyblivost…soužení
nutkání nějaké věci k přeměně
udělit své vlastnosti ostatním

postavila před sebe cínový talíř
skvěle vyleštěný
pověz mi co vidíš?

a já
při pohledu soustředěném
na příjemný a milý lesk kovu
byl uveden
do samého středu
tajemné přírody
z naznačených obrazců
do jejího nitra
vnitřní přirozenosti
Autor enigman, 09.03.2014
Přečteno 307x
Tipy 15
Poslední tipující: Jana B., střelkyně1, banana, Gabriela Green, jitoush, Zrska, Amonasr, poeta, Luky-33, isisleo, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň k zamyšlení... Čarokrásné :-))

10.03.2014 19:44:56 | Gabriela Green

....vnitřní přirozenost....skutečné já.....to já jsem v poznání sebe sama
a pohled,co je za iluzí,která nás vede jinam.Prozření....Ji.

10.03.2014 16:59:03 | jitoush

.-)).....čarování..

10.03.2014 05:26:07 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí