průnik švem...

průnik švem...

Anotace: to je tak když se potká Ujetá sobota se sklenářským krejčíkem…

Byla taková tma
že netopýři vyrážejí na nákupy
obhlídnout slevy brouků
a hvězdy škrtají navlhlými sirkami
aby viděly na cestu

když něco zaskřípalo
asi jako když škrábnete chrastítkem na tabuli
a nebo použijete skleněné zdrhovadlo

pak někdo pohladil dveře
způsobem jakým klepou ventily
v satanově teréňáku

vlastně v tuhle chvíli nedokážu říci
zda ty zvuky pocházejí zvenčí nebo zevnitř
možná je to kočkovitá šelma
co se jen snaží pověsit obraz
na zeď mojí lebky
obraz neviňátka
na bordó sametu
vykreslený hydrocefalickým makakem…

mýlil jsem se…

objevila se dívka
praštěná půvabem
vládnoucí reálným druhem
co je jiným zapovězen
kouzelný satelit
lampion
horká linka do jinam
takž mne to přinutilo vylézt z doupěte
s neřečenou touhou dotknout se jí
slíznout z prstů horkost karamelu
naplácat baletním piškotem
předčítat křovácké básně
jen pro ten úsměv
co dokáže ohodit strop
vesmírné jeskyně
co namaže slepci chleba máslem
a co rozpustí námrazu
na Rudém náměstí i s Kremlem

co se to stalo?

její hlas měl hloubku pekelné výhně
a oči připomínaly světlice
nabité pronikavou směsí inteligence

vyzařovala z ní síla
a zároveň jemná kvalita
tak nějak podobně vyrábím
z neopracovaného kmene motýla
a pohybovala se tak rychle
že Old Shatterhand proti ní
stáhne medvídka koalu za hodinu

nasadil jsem novinovou tvář
čelo zorané osmisměrkou
mrkající fotbalovými výsledky
a klidně by jste si do mne mohli zabalit rybu

jak bych to řekl milá Kaulai
asi takhle
prolezli jsme něčím mezi TO a JE
mezi ohněm a kouřem
bzukotem a včelou
šroubem a šroubováním
je to co to je
a Ty jsi co Ty to
mýlka neexistuje

vzrušeně se na mne zadívala
nejsem si jistá
co ta slova znamenají
vlastně si nejsem jistá
jestli znamenají vůbec něco

každopádně cosi poskytují drahá
cítíte to nepatrné chvění?
takové se vás zmocní
když zazní pocit
zvláštní pružnosti a živočišnosti
a zvuk trhaného švu se vyřítí
z odbavovací haly osrdí
do nekonečna vesmíru vášní

rozesmála se tak
že se i čínská zeď zvedla
a běží s choutkami
do cukrárny pro tiramisu
příteli vy sice opravdu jste
zářný příklad cvoka
co křepčí éterem mimo mísu
ale něco na tom to co je bude
když dokážete posunovat
jezdce na mém zipu…
Autor enigman, 22.03.2014
Přečteno 360x
Tipy 16
Poslední tipující: jitoush, střelkyně1, Amonasr, básněnka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

někdy bývaj představy děsný potvůrky:)

22.03.2014 18:38:09 | střelkyně1

šiješ sakryš dobře...:-)

22.03.2014 14:23:52 | básněnka

Oblíbené. I s makakem:)

22.03.2014 13:22:46 | maryshka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí