jak se pokochat...

jak se pokochat...

nad mokřinami podél řeky
visela řídká mlha
Pioulie pojmenovávala stromy
květiny i kameny
ale neprojevovala sebemenší touhu
dozvědět se něco o planetě
kterou jak sama tvrdí
zná lépe než já

o Zemi a předcích
si každý může přečíst v knížkách
řekla klidně

její hlas zněl upřímně
zůstala nad věcí
soustředěná na přítomnost
používající štít všednosti

pak mne uchopila za rukáv
obrátila k severu
vytáhla dalekohled
a podala mi ho

na něco ukazuje
a stojí přitom tak blízko mě
že cítím teplo jejího dechu

obejmu jí kolem pasu
snažím se ji přivinout
a obrátit tvář vzhůru k sobě
ale jemně mě odstrčí
ztrácím rovnováhu
a padám na záda do závějí

sedá si obkročmo na mě
a tře tváře hrstmi sněhu
vlasy jí vyklouzly zpod čepice
a padají mi do očí
se šibalským úsměvem

možná by ses z té země
teď chtěl pokochat jiným nebem
a zavrtěla dekoltem
Autor enigman, 08.01.2015
Přečteno 389x
Tipy 28
Poslední tipující: Malá mořská víla, Joe Vai, Radhuza, Skořicová princezna, básněnka, Akrij8, Frr, MARKO, Olex, AndreaM, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné milování...

08.01.2015 22:11:37 | básněnka

Teď bude těžké odolat závějím :)

08.01.2015 19:00:36 | MARKO

....a já myslela,že jen pozadím se dá zavrtět...../smích/...Ji.

08.01.2015 16:22:21 | jitoush

vrtět se dá lecčím...

09.01.2015 12:39:51 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí