ve vánici...

ve vánici...

Anotace: z poletujícího listí nebroušených diamantů a ohnivých perel…

zrovna jsem večeřela
omeletu z lanýže
když se vynořil
a nikým nezván
se u mě posadil

neslušné chování
se nesmí tolerovat
je nutné jej oplácet
zdvořile ale o to pevněji
chtěla jsem jej vyzvat
aby odešel
ale on vyslovil to jméno

žádné takové
totiž neexistuje
je to vzkaz
co mi připomíná
kouzelnou formuli
prastarých egyptských cikánů
která zažene melancholii
představte se mi pane!

mé jméno není důležité
znám jen vousaté vtipy
a vaše tvář je hladká

mám ráda staré vtipy
alespoň vím čemu se smát
znáte ten jestli se pohybují duchové opravdu tiše?

pak jsem tu správně
vysvětlím vám to při tanci
mám sice dřevěnou nohu
a dutinu v hlavě
ale hlasité tance zvládnu

byla teplá živá
a sladce voňavá
zářící jako ostrůvek
důvěrně známý
v jiném a podivném světě

život je plný tragédií
pokud si je připustíte k tělu
nikdy už si nevychutnáte
nevinné flirtování
kdosi měl pravdu
žena vypadá nejlíp
když jí sukně létá
a s ní to byla rozkoš
přímo sybaritská

víte co říkal svatý Augustýn?
bože dobrotivý
dej ať jsem skromný
a vystříhám se pokušení
ale
teď ještě ne
ó pane teď ještě ne…
Autor enigman, 26.05.2015
Přečteno 308x
Tipy 28
Poslední tipující: zelená víla, Pamína, bogen, Joe Vai, jitoush, básněnka, MARKO, Jort, Noc17, Nikita44, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sedím tu a úpím, jogurt mi chladí... ale raději bych višňovej a někde zcela jinde... a slyším jak tu někdo paří, chechtá se a já úúúpím... :-))ale co... pokouším se pokoušet... ale pokušení... jooo... tak toho se já nikdy nevzdám... :)))

09.08.2015 01:14:07 | zelená víla

Vida, jak nám jsou svatí taky občas k něčemu dobrý :-)

28.05.2015 19:52:38 | Pamína

nekecá trošku svatej Augustýn?

došla jsem k závěru
že láska nevnímá svůj stín
že proutky vrby slyší přání
že život není o zoufání
že lidem schází nejen slovo láska

a vaše vousaté vtipy bezvouse si laská

27.05.2015 19:21:43 | básněnka

...pěkně jsi se vystříhal...

27.05.2015 16:55:01 | Jort

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí