přichází kdy chce...

přichází kdy chce...

třeba když je vzduch vlhký
voní posečenou trávou
snědá a křehká
jako ti mrtví lidé
co občas odkryje vítr

nosí kalhoty
seká dřevo okopává pole
sbírá zeleninu
nevím jak to stihne
ale zvládá to
a pořád si brouká a bzučí

někdy pohodlná
čas tráví v kávovém stanu
vyměňuje si moudrosti s bardem
a spokojí se s málem
tmavé oči jak dva hřeby bezpečí
její hlas připomíná tlukot srdce
tichý skoro neslyšný
ale zní nepřetržitě

ta dívka i hoch dohromady
nepokoj komára
hrdelní smích
svými písničkami
ovíjí bláznivě a bláznivěji

krátce po mně mžikla
chceš slyšet můj příběh?
on ale žádný není

pokračuj

v čem mám pokračovat?
každý říká víc než tohle

zvuky jí tryskaly z úst
s takovou jistotou
že se v uších otvíraly světy
zakázaných tónů a her
planula vášní
a přitom mluvila rozumně

vyšel jsem ven
pod nakloněné hvězdy
o nic rozumnější
a neodnášel si nic
a přece mi bylo příjemně

docela rád zůstanu nevzdělaný
totiž když je člověk bez vědomostí
pořád jej něco s radostí překvapuje
Autor enigman, 02.06.2015
Přečteno 286x
Tipy 29
Poslední tipující: zdenka, zelená víla, AndreaM, jitoush, Helen Zaurak, básněnka, Joe Vai, Nikita44, Frr, bogen, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a přeci mi bylo příjemně...mně...mně...mně...úsměv.z.

10.08.2015 15:03:11 | zdenka

můžeš být cokoli a čímkoli, ale pokud tě ještě pořád něco zajímá , je to neskutečný... :-) a třeba vlastně skutečný...nic a nikdo, vždy je pod tím něco a někdo :-)

30.06.2015 23:58:10 | zelená víla

....díky,milý En...Ji.

06.06.2015 15:12:17 | jitoush

Mám ráda příběhy, a ty zřejmě umíš vyprávět... a nevzdělání? inu, za sebe, lépe je znát a vědět, ale co sami prozkoumáme a zažijeme! :-)
Děkuji, text se mi líbí, vnímám z něj křehkou snad tajemnost :-)

06.06.2015 08:22:49 | Helen Zaurak

přicházím, kdy chci a trochu bzučím, ale nejsem včela, jen kolibřík a nebo střela?

04.06.2015 19:52:46 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí