Půvab v jeho úvahách

Půvab v jeho úvahách

Do vysoké sklenice
ušlechtilé píšťaly
jež zovou flétna
naleji víno z Champagne
naplním ji po okraj.

Písemné projevy k ženám
slůvka něžná i vzletná,
změn mnohých doznaly.

Nepíšu řádky nahý ve vaně
už desítky let nikoli.

Už nedbám na podsvětí
volím jednoznačně ráj.

Vlasy mé ve větru nevlají,
také křivky nejímám,
jen sleduji potají.

Snad mám i příměry ohebné
vnímaní krásy - léty dozrály,
jako mé vrstevnice,
jsou oblých tvarů,
vědí co chtějí,
v něžnostech
jsou dovedné či nespoutané

V náznaku romance požádají:

„Napište mi verše pane“

Už nejsem
jak jsem býval - buřičem,
nedbám ani chvíli na mamon
už vůbec ne na chiméry,
nejsem Casanova ani Seladon,
nenechám se zmítat
jako kdysi chtíčem.

Raději pojmu knihu úvah,
co sepsal strhující Nietzsche
ve svém věku
právě v jeho slovech
nacházím příznačný půvab!
Autor kudlankaW, 10.07.2015
Přečteno 310x
Tipy 12
Poslední tipující: Nikita44, bogen, Jort, Frr, roztoč_v_mé_hlavě, MARKO, Malá mořská víla, jitoush
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedené zamyšlení, Márty. Díky za sdílení.
Některé neškodné radosti-hlouposti možná pomáhají být šťastnější?

11.07.2015 09:39:46 | MARKO

Ano, zcela urcite jsou korenim do mnohdy mdle polevky zivota :-)

Marty zdravi MarKo

Poklona

11.07.2015 12:20:53 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí