Poslední tón

Poslední tón

 

   Snad čekám, až dozní poslední tón,

   ne, já se nezlobím,

   jen uklidím pár starých vzpomínek

   kdy bylo ještě vše

   idealizované, včetně Tebe...

 

... myšlenky i plány na spásu,

hledání cesty do nebe - 

všechno to seberu a zahodím, 

dřív než to udělá někdo jiný, 

zahladím stopy - mistrovsky. 

 

   Ne, já se nebojím, vždyť bojuji

   s démony každého z nás, 

   otevírám dveře, kam se nesmí, 

   a pak...

 

... svět zahltí mě svým tajemstvím.

Chci ho prozradit a přesto vím,

že nerozumíš, smířila jsem se s tím,

ne, už se nezlobím.  

 

   Jen čekám, až dozní poslední tón, 

   v naději, že má slova jednou

   narazí na cosi bytostného v Tobě, 

 

   svět se zbláznil a já s ním, 

   ...

   tón poslední

   ...

   zvon polední oznamuje půlnoc

   a já sním o tom, co by bylo

   kdybychom nebyli.  

 

    

 

 

 

 

 

Autor Daniela, 13.07.2015
Přečteno 331x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Marsinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Silné a pocitové.

22.03.2022 11:26:12 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí