Učvachtaná symfonie posledního dne podzimu

Učvachtaná symfonie posledního dne podzimu

Anotace: Letmé vzkazy

Učvachtaná symfonie posledního dne
podzimu

Potuloval jsem se kolem mokřadu.
Opatrně, s fotoaparátem,
snažil se splynout s prostředím,
což se v neforemném gumáku nedělá snadno,
hustě pršelo a měl jsem co dělat,
abych se vůbec mohl dívat do hledáčku,
oči jsem měl plné deště
a nevěděl jestli tak špatně ostřím,
nebo mám z něj rozmazáno.
Ale byl tak jemný a vlahý
a zářilo podzimní slunce,
tráva z orobince odrážela světelné záblesky,
temná voda mokřadu čarovala zelené, okrové a jantarové obrazce,
neodolal jsem.
Vysoké gumovky se mi bořily do ledové vody,
s každým dalším krokem mi v nich začvachtalo,
ale lákalo mě dvé duhových a kropenatých křídel,
párek kachen divokých,
usazený s něžnou elegancí
na zrcadlové hladině.
Pluly tak nějak hladce mimo čas i prostor.

Vím, že až se vrátím domů,
zapálím smolná polena v litinových kamnech
a až se rozvoní světnicí
dám si grog.
Autor Clay, 30.11.2015
Přečteno 275x
Tipy 8
Poslední tipující: Philogyny1, AndreaM, jitoush, Frr, Jort, Nikita44
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...zasejc vzkaz,který jsem si ráda přečetla....Ji.

30.11.2015 21:16:20 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí