na kameni kámen...

na kameni kámen...

Anotace: tak to bylo...

odložil jsem majzlík a kladivo
opřel se o obelisk
s rukou za opaskem
a zadýmal z havana
 
kolem stálo několik jilmů
zeď
kámen na kameni
bučení
z neviditelného pozadí
léto už nerozhodné
se svým tápavým sluncem
bzučení
čerstvě zrozených much
pach tlejícího listí
pot jako líná rosa
 
protáhl jsem se
a pootočil hlavu
napravo holá cesta
nalevo šplhal  vůz
tmavý kříž
kočí v cylindru
koně jako muly
zapřažené do pluhu
oblak prachu
hnědého a zlatého
ve slunci kompaktního
zvolna stoupá
 
vzápětí potom
světlo beze spěchu
obsazuje pásmo
zvířené hlíny
 
nejisté přibližování
 
padesát metrů za vozem
chlapec a jankovitý kozlík
vysílení i odhodlaní
dojít na konec
a
nikdo víc
 
víc nic
Autor enigman, 13.01.2017
Přečteno 293x
Tipy 22
Poslední tipující: zelená víla, střelkyně1, Jort, bogen, Frr, Iva Husárková, zdenka, Amonasr, MARKO, Malá mořská víla, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chlapec a jankovitý kozlík...tam jisto jistě ještě něco...někdo musí být...hoř světýlko, hoř...ÚSMĚV.z

13.01.2017 22:44:39 | zdenka

:-(ach jo, ani malá tozenta? :-)

13.01.2017 15:44:24 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí