Mácháním křídel a zahradníci

Mácháním křídel a zahradníci

Ještě pár desítek úsměvů
mezi lidmi
náznaků příslibů pro dnešní noc
nemnoho zbývá
slunci
které se vzdaluje
aby dalo pocítit svou moc
také jiné části koule

Snad lze říci že se připozdívá

Dívám se dívám

Betonový most rozpažený za Gustav H.

kupodivu spolu s ním

na dobu vzniku nedbaje

cihlové domy po Němcích
vrhají dlouhé stíny na břehy
ale též na krepovou hladinu
tekoucí vody
spíše se v tropických teplotách
plahočící

Jsem v prostředním věku

ano z jiné generace

než je ta současných kluků

Už dávno neplatí že kluci
každou volnou chvíli
dělají neškodné klukoviny

nehrají si na horolezce ani na indiány

Při nízkém zájmu o učňovské obory
je zarážející
kolik je mezi mladými horlivých zahradníků
co nadšeně kutají v zemi
pod ztepilými rostlinami Mariány

v noci vedle nich bdí ve spacích vacích

no ti si ale umí vybrat hobby!

Tak čest jejich kreativní práci!


Máchání křídel hrdliček ve zlatých závojích denního vládce
i skeptika přiměje k zadumání

Byl horký den
nyní mě konejší
laskavý vánek
Autor kudlankaW, 20.07.2017
Přečteno 284x
Tipy 7
Poslední tipující: Ruda Štola, bogen, Philogyny1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dneska jsi mne rozesmál, s tou Marjánkou... :)

20.07.2017 11:48:44 | Philogyny1

A to je radostné zjištění :D

20.07.2017 14:08:28 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí