mít v tlu moku tu odpolední chvilku…

mít v tlu moku tu odpolední chvilku…

kdy se slunce kloní k západu
ozařuje vrcholky stromů
dlouhá stébla trávy
a tu a tam prosvěcuje
pruh stínu
nastřádaného pod spodničkami
nejnižších větví

kdy se osnova noci proplétá
s útkem dne
potlačím nutkání jít dál
opřu se o kmen
a dívám se
jak se blíží a rozlévá
jak stoupá k podrážkám
pak ke kotníkům
až mě příliv noci zcela zalije
a všechna nashromážděná tajemství
když se na ně soustředím
rozprchnou se

ta pravá podstata
a tajná lesní složení
jsou příliš jemné a křehké
než aby se dala spatřit okem

tím měchýřkem
vody a nervů
lapačem světla
zázrakem
vstříc skutečnostem
pak na okamžik spatřím
co je za tím vším
jako když povolí
rozpáraný steh
tkadlec vynechá smyčku
v koruně javoru
a nit upředená
ze zemské tíže
temnoty hvězd a světla
uvolní závanem větru
tkaninu světa
takže vznikne trhlina
v níž můžu zašátrat prstem
a
dotknout se
nabízené jistoty s klidem
Autor enigman, 28.11.2017
Přečteno 338x
Tipy 18
Poslední tipující: Ruda Štola, Dreamy, Joe Vai, piťura, jitoush, Kubíno, bogen, Amonasr, Jort, Kett, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čtu... moc hezky se mi čte a najednou se mi vybavila Phil...:-)Řekla bych,že se opírá z druhé strany stromu a dívá se stejnýma očima.

29.11.2017 12:05:32 | Dreamy

...pozor na barakudy....Ji./úsměv/

28.11.2017 17:01:13 | jitoush

Pěkně jSi To utkal, enigmane :-)!

28.11.2017 05:09:21 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí