zpátečnicky...

zpátečnicky...

vyvolán dobrou vůlí
z proudu minulosti
obdařen sandály
pevnou rukou
a srdcem otevřeným
přírodním silám

pročesává stromy
jako šeplavé hlasy
starých lesáků
o bouřce za horami

cítí jemnou sladkost
prvních květů
smíšenou se štiplavostí
nerostného chladu
který vyprchá
když se podruhé nadechne
aby lépe vychutnal
ten hojivý balzám
na bolavé rány
a je nablízku
zvláštních tajemství
o nichž často přemýšlí
ale jejich odhalení
si uvědomí až poté
co už v jejich blízkosti není
a to uvědomění
je právě tím popudem
který ho od nich odhání

ten náznak poznání
je možný jedině v pohledu nazpět
v jakési ozvěně
která přetrvává
ale není dostupná
prostřednictvím vyslovení
Autor enigman, 15.12.2017
Přečteno 293x
Tipy 20
Poslední tipující: jitoush, Jort, Iva Husárková, Joe Vai, Malá mořská víla, Frr, bogen, Fany, Dreamy, MARKO, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...někdy je dobré nechat tajemství tajemstvím.......zahalenost
podněcuje obraznost.......odhalení může vzít všechny představy
do stoupy času....vše je náhle tatam....................Ji.

17.12.2017 20:40:00 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí