Proč ženy

Proč ženy

Plakal jen jednou
když byl pohnut soucitem
nad vírou a smrtí
svých přátel



Nad sebou neplakal
i když ho křižovali
neplakal
řekl jen
"Otče odpusť jim, vždyť nevědí co činí"


Před tím, když ještě procházel s křížem
promluvil k ženám
"Nade mnou neplačte ženy jeruzalémské.
Nad sebou plačte a svými dětmi"...







dvě oči
velká brakitská jezera
upřeně hledící do odrazu
sebe sama


na obloze
otištěné v mracích
posílají po větru
vzkazy plačících žen...
Autor Malá mořská víla, 22.01.2018
Přečteno 511x
Tipy 25
Poslední tipující: Pamína, Jort, Fany, Kapka, kudlankaW, Philogyny1, knihomolka, zdenka, Akyš, A42, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zakouším pohnutí
má to nezměrnou moc

22.01.2018 20:07:59 | kudlankaW

ten jeho pohled ... kdo jednou ... úsměv.z...

22.01.2018 19:31:12 | zdenka

"Kristova noho" ST* :-D

22.01.2018 16:39:27 | Frr

teď jsi mě unesla!

22.01.2018 16:15:54 | Laika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí