Krajinou

Krajinou

Anotace: hebkosti i stínů...

Vklíněné paprsky tiše hřejí
sladkostí slasti o které
doposud neznala nic
jen to, že je
že jí může být účastna.



Vkročila tedy dveřmi
o kterých neznala kam vedou
kam jimi až dojde
tehdy si myslela, že až k nejšťastnějším koncům.
Tedhy tudy šli všichni, šla tedy též
zmámená oslepená září
co zveme štěstí
nevěděla kam, jen šla
držíc za ruku toho
o kom si myslela, že je nejvíc.



Procházela krajinou hebkosti i stínů
které se podřizujíc času nerozplývaly.
Naopak kontury nabývaly zřetelných tvarů
jenž daly se již rozpoznat
a začaly dávat smysl.



Ano musela je pojmenovat
přijmout a milovat
pouze pak, mohly slábnout
pomalu se ztrácet
možná se i rozpadat.
Byl to proces přetrvávající
tvůrčí, plný bolesti i radování
nejvíce však uvědomění.



Sebe, své bytosti
i rozpoznávání druhých.



Přestávala plakat, nebylo nad kým
litovat, nebylo co
lamentovat nemělo smysl
neboť všechno
smysl dostávat začalo.




Dveře kterými vstoupila
byly pořád pootevřené pro ty, které zvala k sobě
nebo ji použili, aby se mohli zhmotnit
učit ji svým vědomím.




Šla tedy dál
někdy ve dvou jindy sama
ale už beze strachu.
S větším rozpoznáním toho kam jde
kam pulzujíc směřuje
s neustálým údivem nad krajinou hebkosti i stínů.



Transformací celku
i těch nejmenších částí
co zdály se nepohnutelné, neměnné
přesto jen tomu
kdo pozorně pozoroval
a měl přitom oči zavřené
ukázala se změna nepopiratelná.



Každý den obnovená
každý den jiná
každý den s očekáváním
na slunce které právě vychází...
Autor Malá mořská víla, 10.07.2018
Přečteno 384x
Tipy 15
Poslední tipující: bogen, Jort, Květka Š., Iva Husárková, Frr, Anděl, zdenka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...poslední strofa mne potěšila nejvíc-vílunko dobrotivá:-D ST*

11.07.2018 10:00:22 | Frr

Hezky jsem se s tebou prošel touhle básní
a už jsem si vybral i místečko pro sebe :-)
tamhle ten obraz opřený o stěnu a otočený k ní.
tam budu pěkně schovaný :-)))

moc pěkně napsáno :-)

11.07.2018 08:29:01 | klaun

Obdivuji Tě. Jsi skvělá. *ST*

11.07.2018 07:43:05 | Anděl

děkuji za pozvání ... úsměv.z

10.07.2018 17:57:09 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí