Dnes v roli

Dnes v roli

Geometrická řada skrčených domků
co nedávno překonala stovku

je zřejmá z jejich fasád

Jsou plné proláklin
trhlin
po vzoru sesuté stráně
rád se jich dotýkám
kladu do jednotlivých ran
tklivé své dlaně

občas i odhodlaně

Neznámo kam
zmizela povinná výbava mužů
v podobě pokrývek hlavy

Olysalé myslivny
sivé zbytky vlasů
pelichají
opouští
nehlučně
skráně

Noha má míjí druhou
cítím pel vonné růže v mojí klopě
Vysílám pohled jiskrný nenechavý

I když je listopad
chvěji se v krémovém obleku ze lnu
rozhodnutí ihned zrána
zhostit se se ctí role bonvivána

A tak proplouvám bulváry hrdě
vědomí
že by mi mělo být spíše chudě
jsem uvěznil v bytě

Opouštím s nadšením vyhnanství
bych hledal možná místa
kde jsem v minulosti slýchal
dívčí smích

Štěbetání

Ale i spatřoval vášnivé pohledy okouzlujících paní

Mám velké srdce
a tolik neopětovaného citu

Najdu tě
záhadná

Budeš tam

Jsi tu?
Autor kudlankaW, 09.11.2018
Přečteno 353x
Tipy 8
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy, knihomolka, Frr, jitoush, kdotoví
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) NEJNADHERNEJSI BASNE

28.08.2019 15:04:18 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Všichni do jednoho... vyhnanci.

11.11.2018 17:36:18 | ARTeFakty X. Múzy

Mnozí leč ne zdaleka všickni...

19.11.2018 09:29:11 | kudlankaW

...gentleman s jiskrou v oku.....hmmmmm....jen tak dál.....Ji./úsměv/
......a já ji tam vidím,milý pane...

09.11.2018 17:57:50 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí