natura non facit saltum…

natura non facit saltum…

všimli jste si někdy
že západ slunce
obrácený o 180 stupňů
vypadá jako schody?

Svět má podivuhodné způsoby
jak přimět k zamyšlení
stejné je to totiž i s mými nedostatky
kdy zakopávám o neviditelný schod
pořád dokola a dokola
dokud mi konečně nedocvakne
dávej bacha na ten schod!

co z toho plyne?
že vše co je na mě v nepořádku
jsou ty neviditelné schody

buď nesu následky
že si nevšímám své chyby
nebo ji napravím

největší vtip ale je
že když konečně
na ten schod stoupnu
a pomyslím si
hele život je přece jen fajn
najednou jauuu
uklouznu po novém neviditelném schodišti
inu vždycky se najdou nové schody
ať dolů nebo nahoru

vzhlédl jsem k obzoru
sluce již zapadlo
za jeden ze zbytnělých kopců
za okny dýchaly sosny
pradávným tichem
tichem indiánů
i horských skal a mechů

stín šplhá po větvích
a zkroucené lístky
kolem sebe kreslí kruh
aby se chránily
před vpádem času

moudrost je panna
cudnost a čistota
všem nabízí tělo
není však jejich tělesností
ale může se stát
vnitřní krásou a ladností
Autor enigman, 16.12.2018
Přečteno 346x
Tipy 14
Poslední tipující: Amonasr, jitoush, Móny, Jort, Frr, básněnka, Malá mořská víla
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...nebo si jí všimnu,ale přes veškerou snahu ji nedokáži napravit....Ji.

16.12.2018 15:40:38 | jitoush

...hned ta první...

16.12.2018 12:39:03 | Philogyny

... mnoho schodů pro tělesnost...

16.12.2018 08:42:11 | básněnka

ukládám s dovolením k oblíbeným...díky za horskou sůl, abych ji natáhla přidám ji nejen do koupele ;)

16.12.2018 08:10:09 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí