když vám cosi vstoupí do třetího oka...

když vám cosi vstoupí do třetího oka...

Anotace: nechte to proudit...

seděl jsem na skále
cítil na víčkách jak sněží
přitom sálalo slunce
a když jsem otevřel oči
všechno bylo bílé
kromě ní

předpokládám
že ta látka přes bedra
je z vašeho týpí
řekla a dodala
zdá se mi nadbytečná

zíral jsem na její ústa
a poslouchal doznívající melodii
jejího jazyka
klidu bankovních sejfů a bezpečí
zatímco kolem jejího ucha
poletoval slavík
v nejpodivuhodnější trajektorii
jako žloutková střela
vypálená z malinkého děla

nepotřebovala vlastně nic víc
aby byla šťastná
nechala mě prostě jen žasnout
nad tím jak málo je
mezi ní a světem naplnění
mimozemskou radostí

kdysi jsem viděl model vesmíru
utvořený z lidí kteří tančili

a co bych byla já?

kometa

proč?

létáte všemi směry
nemusíte se držet
přesné eliptické dráhy
když to někdo pochopí
pak si uvědomí
že v kontrolovaném prostředí
dokáže jediný prvek
dané prostředí
různě a nepředvídatelně změnit
Autor enigman, 04.01.2019
Přečteno 338x
Tipy 19
Poslední tipující: Frr, Helen Zaurak, Kubíno, Ruda Štola, Fany, zdenka, Amonasr, jitoush, Dreamy, Druid, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně vesmírná... a zároveň hluboce lidská, to mám ráda, Enigmane :-)

06.01.2019 19:06:06 | Helen Zaurak

Asi ti padla do- toho třetího- oka! :-)

05.01.2019 11:15:10 | Lighter

Kde ty na to chodíš... :)

04.01.2019 19:34:42 | Philogyny

.....tančím....si......Ji./úsměv/

04.01.2019 19:11:15 | jitoush

Musím jen souhlasit,
jak málo stačí...:)

04.01.2019 16:24:24 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí