temp/l/errace…

temp/l/errace…

z jeho přítomnosti ji zabrnělo
ještě dřív než se objevil
možná za to mohly
její zostřené smysly
ale byla přesvědčená
že každý rozhovor s ním
má nějaký skrytý význam
který nevyjádří přímo
a když se tyhle úrovně pokouší odhalit
chová se jako že se nic nestalo
což ji nutilo pochybovat
a svým způsobem ji to mátlo

příteli měl byste někoho rád
i kdyby měl v sobě temno?

víte milá Ruach
náklonnost vůči někomu
není ničím podmíněna
temnotou ani čímkoli jiným
co by v sobě mohl nésti

vztahy si žijí vlastním životem
neberou ohledy
na minulost nebo plány
ani na to co je nezbytné
což může být k vzteku
ale taky k radosti

je to podobné jako si myslet
že existuje bezpečná cesta
jenže cesty takové nejsou
je to spíš tak
že bezpečno vám bude ve společnosti
jakou se obklopíte
než na cestě kterou zvolíte

zůstala chvíli u vytržení
mlčky bez hnutí
a nechala přelévat emoce
i s jejich nánosy

průlom byl překvapující
hudba co vtrhne dovnitř
zapálí duši a pak se usídlí
vůkol se rozlilo světlo
všemožné odstíny
jemně barevné tóny
projev síly a informací
bezděčný výdech extáze
úžas uvolněný v ohni
náraz větru
příval vody
vyvrcholení hlasu
co se vrhá do jednoty
zaměřené na druhé

behemot hmoty se sváří
s leviatanem chaosu
až odlétají jiskry hravosti
vytváří prostor a energii
i tlumené povznesení
co se rozprskává jako krůpěje
jiskřivé šperky
kmitající všemi směry
do ohromující symfonie

nedá se to zastavit
ale lze se tomu poddat
důvěřovat a prožívat
poznávat a být poznáván

není třeba to pochopit
změřit nebo vymezit
ale slyšet vidět a procítit
být slyšen viděn a vnímán

učedník na skořápce
hrnčířský kruh roztočil
do zčeřeného prostoru
a divoký cizinec zasadil
do hluboké rýhy v srdci
odštěpek z jádra
aby se neztratil
konejšen v něžném objetí
její gravitace

byl večer
nastalo jitro
a to je pěkné
Autor enigman, 25.03.2019
Přečteno 301x
Tipy 17
Poslední tipující: Marten, Malá mořská víla, jitoush, Amonasr, Frr, Petbab, šerý, básněnka, aravara
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A to je pěkné...až mysticky.

28.03.2019 15:55:32 | Marten

Poznávat a být poznáván (S)Tvořitelností :)

26.03.2019 18:01:05 | Malá mořská víla

...a to je pěkné...../úsměv/......ukládám si do "poměnek"Ji.

25.03.2019 20:31:07 | jitoush

pouštní vítr odvál sen

25.03.2019 15:35:22 | Petbab

Je jako větrný vír poznání...

25.03.2019 12:29:39 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí