vlnolamům...

vlnolamům...

stál jsem po pás
v jezeře si-chu
v podivném neklidu
a sledoval rybáka
který většinu času
tráví život ve vzduchu
hledáním léta
aniž by si odpočinul

ponořil jsem ruce
a nechal je proudit
jako dva vlahé ptáčky
kteří se nechají
bez zdráhání pohladit
a zároveň
jemně dráždí

paměť vln se otevřela
a já tušil že se navracím
v hlubinách času
do přirozené podoby

krok za krokem
cítím jak se šíří
nový zdroj vlnění
jakási koncentrovaná síla
co vytváří tvary a obrazy
tvůrčí principy
a nastoluje jevy
v proměnlivosti bytí a nebytí

někde jsem slyšel
že opít se lacryma christi
je to nejhezčí
co se může křesťanovi přihodit
pro učitele je prý největší odměnou
když je překonán svými žáky
a příze slov by se neměla pouštět
je dobré nechat se jí vést a klouzat
než se tečkou ukončí
a k dalším objevům
opět uvolní

takové pozvání přijmout jaká čest
nové končiny radost uvidět
a šťastný ten kdo na nich tančit smí
Autor enigman, 16.06.2019
Přečteno 290x
Tipy 21
Poslední tipující: Iva Husárková, piťura, zelená víla, Jort, Malá mořská víla, šerý, J.Karasová, jitoush, Amonasr, Helen Zaurak, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krása pocitů...

19.06.2019 00:21:25 | zelená víla

Tančím (s)ním... a prosit smím..;)ST

16.06.2019 22:17:15 | Malá mořská víla

Už v počátku, rybák není lezný slimák, a vítá hřejný letní čas. A dál už poezie, až s dotyky filozofie. Pěkná práce.

16.06.2019 22:03:12 | šerý

...ponořit se do podstaty.....Ji./úsměv/

16.06.2019 18:23:19 | jitoush

"A šťastný ten kdo na nich tančit smí..." - očividně jsi šťastný, Enigmane, skrze Tvoje básně; přinášíš jiné, vlídné vidění světa, díky Ti :-)

16.06.2019 10:54:52 | Helen Zaurak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí