v lednu zblednu

v lednu zblednu

Anotace: v lednu zblednu - název cyklu fotografií surreal fotografa a kameramana čs. filmu Aloise Nožičky***

zdálo  se  mi  o  bezhlavé  sani

jak  si  míchá  v alchymickém  tyglíku

svá  nevylíhlá  vajíčka

na  másle  narůžovělém

červánky  menstruujícího  podvečera

neplodnost  bezhlavost

čišely  ze  sna

šplíchaly  z něho  divoce

jak  plodová  voda  o  potratu

původně  očekávaného

 ježíška  Kristovýho

asistující  andělé  jen  kolem  postávali

a  cpali  se  krvavou  tlačenkou

b e z b o ž n o s t i

bylo    však  už  ku  konci  ledna

a  tak  se  mi  připoměla

 jedna  pitomá   rýmovaná  mantra:

V LEDNU  ZBLEDNU

*

Autor Frr, 27.01.2020
Přečteno 293x
Tipy 9
Poslední tipující: Amiradi, Donne, Amonasr, šerý, Krahujec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to trochu drsný, ale neotřelý a originální jako vždy.

28.01.2020 16:56:42 | Donne

och..děkuji..:-D*

28.01.2020 17:19:48 | Frr

Jsi - zkrátka, výborným poetickým originálem. S potěšením...*

27.01.2020 22:56:01 | šerý

potěšení, Karle, ovšem na mé straně :-D*

28.01.2020 12:53:49 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí