Střípky jazzové poezie - vol IV. post - covid19 imprese

Střípky jazzové poezie - vol IV. post - covid19 imprese

Anotace: ...naplnní kulturního prázdna, vyhoření formy a obsahu, sjednocené duševní tekutiny. Reflexe poezie #hudby #sebekritika

Uvolnili latentní bod zlomu

poezii erupce, trhliny, jehlanu,

V labu; pondĕlní beseda, hovor dvou přátel:

Jak se zračí paprsek ve smetanovém tanci tónů trumpetisty ve svĕtle pondĕlního azurového inferna v labu 

v natřískaném komorním svĕtle sálu omladina poslední generace uznale pokyvuje hlavou do rytmu severoamerické jazzové frakce 

Prsty pianisty tančí klasický valčík ve stupnici kruhové nostalgie na svobodné vyjádření 

a bassista s výrazem naprosté suverenity strunného dekalku postakuje v trylku lyrického rilkování 

dotek emanace za zavřenými víčky hlasy frází a vyznání mimo tento vesmír 

zpátky mezi hudebními živly v proudu inspirace mezi lidmi 

jež svírá podivný strach ze smrti existenciální úzkost neznámá jež přesahuje tento život 

a citát básníka jež říká 

'umřít není žádné novum 

avšak ani žít není novum'

 

(Odmlka v tropické tapisérii)

(Oblak dĕjin) post-pandemie 

 

Flashback u Poutníka 

hovory o současné poezii 

ztráta autenticity stejný podíl ječného zrna 

neoddĕlitelnost povah kurzů

radostné výkřiky interakce 

 

(Odchod do Scaly)

 

Hovory o belgické kapele s viagrou v názvu 

Seznámení s mladým lyrikem a bubenistou Domem 

Vnímá tři proudy současných plavců

hostovské intermezum civilní modernity tištĕné 

anachronické básnící lyriky veršovné jež mi tu nechceme (a mezi nĕž se v hrotu stínu zeleného pera řadím) 

a frakci vulgárních podzemníků jejichž vliv uvadá

F zvolá Slam není poezie!

Postovit dĕlá poezii křičím na obranu slamu! 

Jeho pocta Majakovskému!

Anatol je nej říká D!

'To je sračka,

typická česká slamová sračka 

odvĕtím se odchodem na # piss of 

 

(Promĕna prostředí)

Loučím se přeji (pokojné horlivosti večera)

noční cesta nocí uvnitř uší pecky Soundmagic 

a poslední set od králů Dnb Noisie 

zrychlený tep 172bpm 

mladá krev přetvářející bass scénu 

intenzivní fosforová low endová zeď soundu 

 

(Marko nauč mě dýchat)

Nařknuli mne (z malé přesvĕdčivosti)

z přehnané klišovitosti veršů 

(Unylá náklonost k romantismu)

Jak vyléčit nemocné srdce od poezie?

Povážlivá nadužívaní slova básník!

Neduživé plýtvání intelektuální energií 

Smĕřuj k hudební vizi v podkresu extáze 

 

výheň subtropické pásmo

 

 

 

Autor Happyyz, 25.05.2020
Přečteno 216x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí