svatojánským muškám...

svatojánským muškám...

světluška zřejmě není pyšná
na nespornou skutečnost
že patří k nejpozoruhodnějším divům
stačí však předpokládat
že je nadána vědomím
a dá se pochopit
že kdykoliv se jí rozzáří bříško
musí ten tvoreček ucítit
příjemné zašimrání
jak si uvědomí
své výsadní postavení

stejně taková byla ona
v jejím životě selhávaly všechny zákony
patřila k lidem
kteří boří mosty prostě tím
že po nich přejdou
byla šťastná když dokázala uvěřit
aniž viděla
když byla jedno tělo se vším co trvá
s ustavičným během života
měla domovské právo ve všem
čeho se dotkla a s čím žila
ryba v řece
list na stromě
mrak na nebi
obraz v básni

díval jsem se na ni
to zhmotnění mlhoviny
jak si obdivně prohlíží své tělo
bere si do dlaní ňadra
jako syrské sošky
a přejíždí očima po kůži
jako by ji pomalu laskala

nedokázal jsem odolat touze
zavolat ji k sobě a cítit
jak na mě pomalu doléhá
a znovu se rozvírá
ona
která na okamžik byla tak sama
a tak zamilovaná
tváří v tvář
věčnosti svého těla

rozkoš byla sobecká
naříkavě do nás bušila
svým úzkým čelem
a spoutávala nás
rukama plnýma soli

milovali jsme se
s vzájemnou protichůdností magnetu
a železných pilin
osy spojené s hřídelí
útoku a obrany
míče a zdi

pohyblivý písek osobností
ošlehaných vichry osudu
a mučivým průvanem vášně
exploze zrozená z prastaré lásky
šepot co vítá hlasem poezie a šílenství
zamilovaní do příslibu času
nekonečného času
do všeho co by bylo možné prožít
během nesčetných let která čekají

nejsme vyvolení žádného boha
máme jen jeden druhého
Autor enigman, 02.07.2020
Přečteno 194x
Tipy 6
Poslední tipující: Malá mořská víla, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není vlastně hřích milovat dokonaloST Jiří? ;)

02.07.2020 23:51:36 | Malá mořská víla

Svitit prostě umíš. Už jsem zase napitomo. :O) Zdař bůh broučku a pozor na strakapoudy. :O)

02.07.2020 14:31:52 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí