račí...

račí...

Anotace: klepety šmik...

myslím na zapomenutá gesta
na všechny posunky a slova
svých předků
které se pomalu vytratily
nikdo je nezdědil
a ony jedno za druhým
spadaly ze stromu času

kdo ještě zná pohyb ruky a sevřené prsty
aby ochránily plamen živou clonou
ženy jak si zvedají okraj sukně
muže jak sahají po jílci meče
ztracená slova z dětství
i ta od starců nad hrobem
nikdo už neříká prádelník s duchnou
nikdo už nemluví o trojnožkách
žádné valčíky co tak dojímaly

myslím na všechny ty věci
krabice knihy a nářadí
co se občas najdou na půdách
a po různých skrýších
a nikdo už neumí vysvětlit
k čemu slouží

chápat dílo času
je pouhá ješitnost
čas pohřbívá své mrtvé
a klíče si schovává

jen ve snách poezii a hře
se lze občas přiblížit tomu
čím jsme byli
než jsme se stali tím
čím kdoví jestli
doopravdy jsme
Autor enigman, 28.07.2020
Přečteno 173x
Tipy 12
Poslední tipující: Danger, Vivien, Iva Husárková, Emily Říhová, šerý, jenommarie, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky mám rád staré věci s příběhem...poklady na půdách :-)

30.07.2020 20:34:16 | Danger

Tématem svatá pravda a v provedení pěkném.

28.07.2020 19:26:33 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí