surogát...

surogát...

Anotace: rašení...

posadil jsem se do trávy
plný toho co chci říct
ale najednou jsem všechno zapomněl
a nemohl si to vybavit

zato ona se mi vybavila
vším co měla

nad tím se pousmála
zkuste se soustředit příteli
na jediný bod

víte milá Léthé
naše idea bodu
je ideou minima
toho co je ještě viditelné
ta nejmenší část plochy
kterou můžeme ještě vidět

i bezrozměrný bod má svou velikost

bod je ale to co nemá žádnou část

a co čára?
to je délka bez šířky

myslíte příteli
že existuje bytost
která předčí člověka tím
že může nepřetržitě uchovávat
v zorném poli celé jeviště
svých předchozích činností
a ani jedna z myšlenek
kterými se zabývala
nevyklouzne?

vy jste mi vyklouzla

to jen proto že jste kluzký
jako dopředu vržený stín
očekávání budoucnosti
periferní rovina mysli
médium
úložiště metafor
co modeluje přítomnost
prostřednictvím minulosti

opakování a rozpomínání je stejný pohyb
jenže v opačném směru
neboť
to co se rozpomíná bylo
opakuje se dozadu
kdežto vlastní opakování
se oproti tomu rozpomíná dopředu

zdá se vám že se opakuji?

nezdá
vy jste totiž má budoucnost
Autor enigman, 08.05.2022
Přečteno 163x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, mkinka, jitoush
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Když se vrátíš tam,kde už jsi byl,ale přece je to jiné,i když ve své podstatě stejné....ha...rašení.....Ji./úsměv/

08.05.2022 19:05:27 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí