Hutný ejlový pátek

Hutný ejlový pátek

Anotace: reflexe ze strachu, úzkosti, sociální fóbie a nostalgie. Tvar mezi-stavy.

 

 Dusný letní večer v pulzujícím malomĕstĕ, střípky úzkosti z obnaženosti duše, industriální beaty prostupované vokálními schématy se vznášejí v dunivém víru nad kolejním nádvořím královského města. Dávný stihoman obchází pohyby mé nejistoty, známé tváře rozeznávají moji minulost a přesto absence dotyku, intimity a empatie. 

 

  Zprávy od staré milenky vibrují na telefonu. Kolik je to let a ten chtíč stále rozdrásává ticho v mé hlavě, rozpuky a raptury v duši z nejasných tušení jak sen surrealisty odpanĕný v rapovém prologu v melancholické mlze svědomí. 

 

   Pouhé vteřiny dĕlí zpovĕď a zapomnĕní v rauši přítomnosti. Dusný letní večer než se sama báseň zacyklí a tvůrce rozpozná ve stínech silulety nepříčetných pomíjivostí. V temnotě bytu Matka jeho matky po zástavě vzduchu v komoře mozku, v křehkosti mysli, smířená se životem, jeho tokem a nevyhnutelným koncem a přesto jiskří naděje. 

 

 

Autor Happyyz, 29.07.2022
Přečteno 136x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A pak utekl...

30.07.2022 09:07:06 | PonnyPrincess

...zmizel do noci...

27.08.2022 08:06:50 | Happyyz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí