plout vím...

plout vím...

ploutve si razí cestu z moří
ve kterých se narodily
všude je totiž jejich domov

říká se
vyhněte se písku
bájím a sítím
ale oni jsou jako

koho to zajímá?

je tak příjemné
sledovat
jejich ladné pohyby
způsobují tolik vln
je radost je vidět
ve všem tom zmatku

vypadají jako lahvové velryby
nebo krtci se saténovými kožíšky

je radost to vidět
že vědí
že taková krása to není

je to vědomí moře
je ohraničeno břehem
a přesto
nikdy nekončí
Autor enigman, 08.12.2022
Přečteno 165x
Tipy 15
Poslední tipující: Malá mořská víla, zdenka, jitoush, Sonador, Vivien, kozorožka, Luky-33, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Vím,že víš......Ji./úsměv/

08.12.2022 12:07:45 | jitoush

08.12.2022 08:05:50 | Luky-33

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí