horror vacui...

horror vacui...

seděl jsem na skále
odolával žáru zimního slunce
přibližně jako šamot
a přemýšlel o tom
co člověka naplňuje
když jsem zaslechl
jakýsi šramot

ze skály se odštěpila dívka
a mé myšlenky naředila

milý příteli
docela mě zaujala
vaše skutková podstata
ale co vám říká prázdnota?

víte drahá Emptinesss
Aristoteles kdysi řekl
že příroda nesnáší prázdnotu
a trápil se tím
co ji tedy vlastně vyplňuje?

hodně lidí se domnívalo
že jde o záhadnou substanci
zvanou éter
ale ona si dodnes zachovává
plnou sílu

ostatně to dokládá
i jeden starý rým
,,velké blechy malé maj
co ustavičně je kousaj
na těch malých menší jsou
a tak pořád blechy jdou,,

ona se usmála
pak se jen smyslně nadechla
a zaplnila celý můj prostor
Autor enigman, 30.12.2022
Přečteno 119x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Sonador, Frr, Marten, Fialový metal, kozorožka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Všechny záhady přetrvávají od počátku do dnes, tak jako krása mládí je věčná. Jen ta moudrost stáří, té je a vždy bylo pomálu.

30.12.2022 20:45:36 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí