nabírání...

nabírání...

měla na krku korálky
které jí dal jeden vykulený
aby ji ochraňovali duchové

cítila na sobě jejich pohledy
myslela na oblázky na břehu řeky
holé a hladké jako oči
obracela látku v rukou
myslela na ty jeho
a neodvažovala se pohnout

v prostoru mezi nimi
se sbíralo něco temného a chvějivého
vábivého jako terč květu

něco jako vlna co se roluje
a její proudy vás převalují
jako kámen v jezeře
pak se rozptýlí
nezůstane po všem ani stopa
a vy zůstanete nedotčení

nahmátla černé korálky
nedívá se na ně
jenom její prsty se k nim zatoulají
dotýká se jich
a pokaždé si vzpomene
na malé oblázky

myslí na ně
jak leží na dně
a vlny si je bezcílně ohlazují

mnohým by to připadalo jako dobrodiní
ale co je dobrého na tom
když je voda obrušuje
až jsou menší a menší
až nakonec zmizí…
Autor enigman, 26.05.2023
Přečteno 102x
Tipy 18
Poslední tipující: Helen Mum, Malá mořská víla, piťura, šerý, ukrytá v máku, jitoush, Frr, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I člověk je obrušován, životem...

28.05.2023 10:27:58 | Helen Mum

Rozpadají se v zrnka písku...ta dostanou se všude, aby přinesla poselství... síly i jemnoSTi...

Pořád tvoříme:)...jsme láskou*)

27.05.2023 15:12:08 | Malá mořská víla

..Je a není...zbyde znění/snění/.....Ji./úsměv/...Utkvělo mi z dnešní zajímavé besedy...."Je to pravda a zároveň není to pravda a všechno mezi tím"...

26.05.2023 22:52:46 | jitoush

...všichni jsme jak oblázky v řece...a chladivá voda teče a teče...

26.05.2023 15:48:21 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí