seismická...

seismická...

Anotace: transcendence...

jako dítě jsem si hrával
ale možná to byla
jen taková kratochvíle

stál jsem napůl ve vodě
a když jsem zamžoural
do paprsků světla
procházejících stromy
najednou se ty paprsky změnily
ve ztuhle ruličky jasu
a já mohl měnit jejich délku

míval jsem neuvěřitelný pocit
že dokážu tvarovat ten periferní svět
který se nachází za tenkou blankou
obyčejného zjevení každodenního zdání

pamatuji si je dobře
protože jsou zpátky

zase jsem stál napůl ve vodě
na místě posetém úlomky dolmenů
které vyvolávaly dojen ruin
prostor vyplněný kamenem vodou a nebem
v bláznivém tanci mezi zemí a atmosférou
pro které je léto jen okamžikem slavnosti
a zase vidím ty své ruličky
jak leží pěkně v řádce
jako školka malých delfínů

když jsem přimhouřil oči
nad každým zářila drobná koróna
když jsem je přivřel ještě trochu
zhoustla ta koróna v oblak
pak se ti mořští tvorové propletli
z těch malých světel vyrostla svatozář
na skulptuře nahé ženy
která se začala proměňovat
pod vlivem slunce a vlhkosti
stejně jako se rozvíjí tajnosnubná rostlina
stejně jako se taví v barevném spektru vše
kolem zemského jádra

ucítil jsem ty vibrace a chvění
a mé srdce složené z nehořlavých nerostů
zdánlivě nepřístupné nadšení
prodělalo stejně tak vzácnou metamorfózu

Tvé oči Elijadé jsou plující lodí
uděláš mi tam místo a vezmeš mě s sebou?
jsem už unavený z té bludné pouti
po přístavech šílenství
Autor enigman, 25.06.2023
Přečteno 147x
Tipy 24
Poslední tipující: Vivien, piťura, Karolínka, Sonador, jablonka, jitoush, jort1, šerý, Marten, Frr, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tedy, ukotvený

29.06.2023 14:24:00 | Vivien

....Vložil jsi ty vibrace do slov....a....Ji./úsměv/

26.06.2023 20:06:34 | jitoush

...a v každém přístavu ženská...

26.06.2023 13:53:52 | jort1

Kdyby to napsal Paris Heleně, válka by nebyla :) Moc se mně líbí.

25.06.2023 20:44:36 | Jardas

Mi se vrátily na obličej pihy. Měla je jako malá holka a pak nic. Napadlo mě, že asi umírám... :)

25.06.2023 15:58:31 | Philogyny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí