u vývěrů...

u vývěrů...

tam při slévání pramenů
v náladách spodních proudů
tam kde se kameny líbají tak silně
že rty země pukají sténáním
svěžest bývá ukrytá na dně

šlépěje kdysi žijících
se mísí se šlépějemi kdysi milovaných
a vytrhávají z náručí té žhnoucí tíže lehké tango

Einstein kdysi prokázal
že se hmotnost rovná energii
a čas lze přizpůsobit rychlosti
tohle dobré místo takové je
pěstuje si atmosféru
ze které prýští příjemné rozpoložení
jako když útlá květina vydává parfém duše
dovede svým tahem vyslídit osamělost
a vyděsit ji tak že se z ní stane krása

odkud může přicházet inspirace?
tam odtud kde si ticho žádá bytost
Autor enigman, 25.01.2024
Přečteno 100x
Tipy 18
Poslední tipující: narra peregrini, jort1, Malá mořská víla, Marten, cappuccinogirl, IronDodo, Žluťák, zde.neck, mkinka, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a nakonec je všechno jinak

26.01.2024 10:28:16 | jort1

Tajemnou a neuchopitelnou...jako tvá fantazie příteli*)

25.01.2024 22:10:32 | Malá mořská víla

Vždycky, když si čtu ty tvé texty, tak si to všechno představuju. Mám je ráda.

25.01.2024 16:39:55 | tide

Jsi úžasný tím, jak píšeš.
Krásnej den tobě, já ho po přečtení téhle báseňky jistě budu mít...aspoň o jednu úžasnou chvilku ses mi už postaral, díky :-)*

25.01.2024 10:53:25 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí