ulitám...

ulitám...

přerušované rovnováhy
prohřešky
proti skutečnosti
koncentrovanou aktivitou
nahloučení tvoři
v pohrdavém postoji
vůči bezobratlým

myslíte si pater noster
že existují ti
bez otisků a koster?

co asi představují
jejich zkamenělé stopy
podle tvaru těla
charakteru
podstaty života
ačkoli
nezanechali
žádnou schránku ani kosti

pohlédni pod dno

znám jedno místo
nemá žádnou oporu
žádné pojivo
žádné dláždění
ale rostou tam slívy
vinná réva
rozeklané černé bezy
plné dutin
v mohutných kmíncích
a ta bystrá voda
ó jak ta mi chutná

chtěl jsem ji zachytit
ale zjistil jsem
že nemá žádnou kotvu
chtěl jsem jí to napsat
ale zjistil jsem
že nemá žádnou schránku
tak jsem se jí dotkl ústy
třeba si mě vychutná
tak jako ji já
Autor enigman, 05.02.2024
Přečteno 77x
Tipy 26
Poslední tipující: Amarylka, zelená víla, mkinka, Karolínka, jort1, piťura, Dračí, Ondra, J's .., Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chtěl jsem... zjistil jsem... měl jsem... ... tak jsem se, možná to je to ono, dotknout se... vychutnal... lze víc? ne... jsem tu dlouho nebyla... zabloudila sem, pro jistou krásu, kterou v textech máš, známou... vlastně díky za to, za známost...

18.02.2024 02:17:04 | zelená víla

pěkně ses do toho dal*

05.02.2024 22:16:40 | J's ..

Já bych si taky moc ráda nabrala...:-)*

05.02.2024 21:29:31 | cappuccinogirl

....Úplně ji nevysaj....prosím....Ji./úsměv/

05.02.2024 21:19:52 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí