Jako by se vracely hladiny

Jako by se vracely hladiny

Anotace: do normálu...ozvuky dopaminové krize, existenciální tíseň, v soutoku zář slunečního oka jógy.

 

,,Co cítíš, je to skutečné?'' vzdalující se pečeť motivace,

obrácená po dráhách smyslu, ve stínu v oceánu života. nic než úzkostlivĕ-depresivní epizoda, kterou vydechneš na podlaze jógového studia, kde předcvičuje ona, má žena, můj chápavý, milující protiklad. 

 

V nádechu se přijme to krásné, svĕtločivé, obĕtové a laskavé. Na míle jsou vzdáleny pocity tísnĕ, nesnází, elegie utrpení ega. nechal je jít, v řece výdechu se ztratí a rozšíří, dokud neroztříští imaginární hranice, vrátí se protipól na misce vah. 

 

,,zjevné se navrací k sobĕ.'' smysl bytí tancuje v róbĕ pološera, 

jako na konci dechu v malé pauze, než se spojí plicní sklípky

a poetické vesla slov v mámivou hru zakušenou před počátkem peřejí. S horizontem přichází pád.

 

Z temnoty, která ho nepohltila, předcházelo prázdno. odkudsi mne pronásledují roztříštĕné myšlenky, stud bez pamĕti na disociativní epizody, na tvorbu, a ta krása uvĕznĕná v mrazivé tundře, bolestnĕ taje ve stepilé články verše teplomilné doubravy. pouť neviditelnem kamsi k nekonečnu zázraku. moebiúv had. 

 

,,je skutečný, jen když je přízračný.''

na konci dechu, kéž je zázračný. 

Autor Happyyz, 10.02.2024
Přečteno 65x
Tipy 2
Poslední tipující: Athelstan, Zoroaster
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jógou k vydechnutí deprese a vnoření do existenciální tísně (Heidegger)?

Nevíš náhodou, proč se zrušil stromeater - jeden z mála talentovaných básníků tady?

11.02.2024 18:14:56 | Zoroaster

Díky za koment. Spíš vynoření z tísnivých etud do přítomnosti bez myšlenek.

Stromeater?...netuším, rád bych si jeho tvorbu přečetl. zbývá tady ještě někdo blízký koho bys doporučil?

Snad se mu daří dobře.

11.02.2024 21:01:34 | Happyyz

Existenciální tíseň či existenciální úzkost je podle Heideggera naopak žádoucí stav oproštění se od pobytu ve světě a nalezení autentického bytí. Ale tvoji ženu cvičící jógu ti závidím...:-)

11.02.2024 23:33:56 | Zoroaster

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí