zaoblená...

zaoblená...

cachtal jsem se v Dunaji
u lázní na gull babě
v Budě a Pešti
vzduch se občas znenadání zvlnil
skrz jemný vodní prach
duhovělo slunce
svět prasknul
matka sykla
já si zakroutil
brnícím kotníkem
zvednul nohy k obloze
začal se cpát melounem
a vychutnával si pocit napojení
s okolním vesmírem
když na mě padl stín
a do uší mi zaznělo
,,co abyste mi kousek nabíd,,

vypadala zvláštně
ale to už tak bývá
když se díváte na dívku
vzhůru nohama
jen si vezměte milá Pešter

vůbec se neupejpala
a s úsměvem povídá
no vy se taky jevíte
spíš jako ještěr

stalo se vám někdy příteli
že jste se zastavil
a omítl jít dál
i když by to znamenalo
že nenajdete svůj cíl?

inu stalo
introspekce je povolena
tu myšlenku jsem však už dávno opustil
nemá smysl snažit se
určit tvar krabice zevnitř
mnohem lepší je soustředit se
na kulatost
Autor enigman, 14.02.2024
Přečteno 75x
Tipy 15
Poslední tipující: Vivien, zelená víla, jort1, Ondra, cappuccinogirl, Frr, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně jsi ty dva zaoblil, Buda a Pešt, ladná to Budapešť

05.03.2024 11:25:19 | Vivien

:-) snažit se? co to obnáší? zastavit se? co vidím? odmítnutí? má smysl?
soustředěnost? je primární?
směju se... v puntíkatých šatech...

18.02.2024 01:33:37 | zelená víla

já byl v krabici s kočkou

15.02.2024 12:15:38 | jort1

Jestli v tvém závěru má bejt to nosný, pak budiž... soustřeďuju se...a myslím, že kulatost je fajn, už jen proto, že je NEHRAN(N)Á :-)*

14.02.2024 20:09:11 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí