přesýpání...

přesýpání...

ležel jsem v poušti
s prstem na spouští
přesvědčen
že jakýkoli další pohyb
už žádné chyby neodpouští

když jsem si vzpomněl
že jsem nedávno čet
že je na světě víc aut
než lidí
a taky bych měl
utřít prach na žaluziích

napsal jsem do písku
písmeno eL
a k tomu přidal O
co kdyby měl Ježíš auto
jezdil by v něm?

ušetřilo by mu to práci s tím
aby se v jednom kuse
nemusel všude zjevovat

přijde mi to zvláštní
že lidem v Jeruzalémě
o autech nic neřekl
žádné indicie
aby jim to pomohl urychlit

a jak víš že nepomohl?

možná počítá s tím
že až se vrátí
nebude muset rozdělovat moře
prostě mávne
a sveze se stopem
určitě by ho nikdo neodmít

přidal jsem Vé

jenomže
co když ho nikdo nepozná
protože vypadá jako vágus
zůstane trčet na Dé jedničce
páč stopaře dneska
už nikdo nebere
tak se vydá pěšky
a seberou ho poliši
i když jim bude vykládat
,,já jsem boží syn,,
což mu ovšem nikdo neuvěří
protože proč taky
tak ho zavřou do pavilonu
se spoustou dalších
co tvrdí
že jsou boží synové a dcery
ale nikdo už nepozná
který/á je ten opravdový/á

proč by se vlastně měl vracet?

možná aby zjistil
jestli jsou lidi hodní doopravdy
nebo jestli se chovají hezky
jen k tomu kdo je Ježíš

a když budou hodní
dá jim růži

není to náhodou z krásky a zvíře?

to povězte vy mně panE

ležel jsem v poušti
takřka zasypán pískem
ale pak jedno zrnko
uvízlo v srdci
a já zaslech cosi
co nelze vyslovit
zvednul se
a vydal se ze sebe
za vším
přestože nakrmen mořem
pořád žízním
Autor enigman, 10.03.2024
Přečteno 85x
Tipy 18
Poslední tipující: piťura, jitoush, jort1, o3_gambit, Fialový metal, básněnka, Chane, Frr, Žluťák, cappuccinogirl, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...I jedno zrnko dokáže divy.....Ji./úsměv/

27.03.2024 22:23:26 | jitoush

na pravdy není nikdo zvědavej

12.03.2024 12:01:15 | jort1

Kdo by dneska dělil moře? :-)

10.03.2024 19:25:00 | básněnka

dělitel...

14.03.2024 07:09:16 | enigman

Pokaždé když něco napíšeš, mne utvrdíš v tom, že ti to pálí. Někdy až tak, že je hodně těžké s tebou udržet krok.Naštěstí to není třeba, já se klidně budu držet ve tvým stínu, ale budu se držet... protože tvá tvorba je boží...v tomto případě vlastně doslova.LOVE.

10.03.2024 17:18:16 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí