kuželkářská...

kuželkářská...

vstal jsem ze spaní
jelikož v tu chvíli
pro mě bylo velmi důležité
dozvědět se
jaká je
předpověď počasí
pro hraní s kuželkami

zapnul jsem rádio
ale nikdo se o tom jak bude
nezmiňoval
jen to v něm drncalo
ba dokonce zemítřáslo
jako by obři měli bowlíbál

vytočil jsem číslo
meteologické služby
ale nikdo to nezvedl
jen ten Jeho nahraný hlas
mi dodrobení popsal
akurátní povětrné podmínky

zbytečně se namáháte
udělat dojem
já mít koule
prostě bych tu partii rozehrál
a jen tak mimochodem
zítra žádné počasí nebude

cože?

slyšel jste dobře
nebuďte skeptický
prostě nebude
hezké ani škaredé

ale to není možné!

už jsem řek
berte nebo nechte být
a teď už mě nechte

v takové chvíli
pominu li existenci
v bezvýznamné
metabolice smyslu
přestanete být
žádné ego
leda se obarvit náladou
aby jste mohli disponovat
rozpoznatelným já

na druhou stranu je fakt
že ta nespojitá
se dá propojit
dvěma nejistými vlákny
tělem a pamětí
a v jazyku předpokládá

utahujete si ze mě?

zeptala se mírným tónem toho
kdo si pouze žádá informaci

vůbec ne Milá Quille
Víte často mi připadá
že jeden si dělá legraci z druhého proto
že v něm názory toho druhého budí neklid
a on vlastně neví jak je vyvrátit
má pocit, že by měl vědět jak
enomže neví a místo aby si to přiznal
a ten problém zkoumal
a snažil se přijít se skutečným protiargumentem
jen se argumentu toho druhého posmívá
což je snadné
takhle o Vás hodně přemýšlím

usmála se
tím mě nerozhodíte příteli
tak už přestaňte přemýšlet
a hoďte sebou
jedině tak totiž zjistíte
jestli uhnu nebo neuhnu
a kdo ví
třeba se do mě trefíte
Autor enigman, 11.04.2024
Přečteno 40x
Tipy 14
Poslední tipující: Fialový metal, jitoush, jort1, Frr, Chane, Dreamy, Žluťák, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Bowlíbál je k zulíbání....Ji./úsměv/

15.04.2024 09:36:40 | jitoush

a já pořád proč se kdekdo snaží být bavičem

12.04.2024 15:36:11 | jort1

kdysi jsem chodíval hrát kuželky do staré herny na schodech nad Albertovem...ani nevím, jestli tam ještě je nebo už místo ní nějaká nenasytná tlama nepostavila obludnou modernu

12.04.2024 12:15:09 | zase já

Zvláštní, co jsem si při čtení tvých řádků uvědomila...
Ještě zvláštnější mi bude možná připadat, pokud mi tohle uvědomění zůstane v paměti...
Když neuhne - trefíš???:-)**

11.04.2024 22:11:04 | cappuccinogirl

Kuželky jsou dobre,fakt jo.

11.04.2024 21:55:57 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí